Informatie rondom garantie & retour

U heeft het recht uw bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te retourneren. Om gebruik te maken van dit recht kunt u contact met ons opnemen via info@kristalpad.com. Nadat u uw retour heeft aangemeld, heeft u nogmaals 14 dagen om uw product retour te sturen. De kosten voor retour van u naar de webwinkel zijn voor eigen rekening. Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, zal het product met alle geleverde toebehoren en ongebruikt in de originele staat en verpakking geretourneerd worden. Wij zullen vervolgens het aankoopbedrag binnen 14 dagen na ontvangst van uw retour terugstorten.

Algemene retourregels

Artikelen dienen ongebruikt, compleet, in originele staat, in originele verpakking te worden geretourneerd.

Artikelen dienen in een omdoos verzonden te worden, zodat de originele verpakking niet beschadigd wordt tijdens het transport.

Gebruikte, beschadigde of incomplete artikelen worden niet in behandeling genomen.

Op beurs aanbiedingen wordt geen geld terug gegeven.

Bij het ontbreken van de originele verpakking zullen wij het artikel niet retour nemen.

Retouren worden binnen 5 tot 10 werkdagen verwerkt. Vermeld duidelijk uw Naam, adres en IBAN nummer.

Garantie

Op de Applicator/Kunststof handschoen krijgt u een levenslange garantie. Neem contact op met de Klantenservice info@kristalpad.com als uw handschoen defect is.

Identiteit ondernemer

Roelvink BVBA

Energielaan 24/007
2920 Kalmthout
Belgium

info@kristalpad.com
+32 (0)333 36 14 82
info@kristalpad.com

BTW nummer: BE 084 464 91 75
IBAN: BE1832 0009 79 6565
BIC: BBRUBEBB

Klachten of opmerkingen?
We raden je aan om klachten eerst bij ons kenbaar te maken door te mailen naar info@kristalpad.com. Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om je geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur. Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR platform van de Europese Commissie. Dit ODR platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr . Wanneer je klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het je vrij om je klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie."